Zonnepanelen Hitzum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hitzum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Via het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze website bekijk je waardevolle tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hitzum!

zonnepanelen installateur 8805
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8805
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hitzum maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.waadhoeke.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Waadhoeke. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hitzum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hitzum kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan loopt dit al op tot €1107,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 600.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hitzum komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron betaal je al snel €675 (prijs maart 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hitzum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3600 – €4225€410
2279011€5300 – €5750€650
3337016€6075 – €6225€875
4384018€6325 – €6825€930
5437019€6900 – €7125€1010
6497023€7425 – €8100€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Hitzum tref jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hitzum is 2580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hitzum?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hitzum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hitzum vergelijken? Middels het advies hieronder heb je in enkele stappen een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Hitzum.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hitzum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8805).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!