Zonnepanelen Ingelum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Ingelum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker lees je omvangrijke toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ingelum!

zonnepanelen installateur 9038
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9038
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ingelum februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.waadhoeke.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Waadhoeke. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ingelum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ingelum kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan profiteer je al van een korting van €1191,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 800.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ingelum liggen tussen om en nabij de €4100 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor om en nabij 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (onkosten februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ingelum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3500 – €4325€420
2299013€5025 – €5850€625
3343014€6000 – €6075€850
4393018€6350 – €6625€910
5463020€6975 – €7275€980
6508022€7625 – €7925€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Ingelum achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ingelum is 2580 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Ingelum?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ingelum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ingelum vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ingelum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ingelum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een project in je eigen buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9038).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!