Zonnepanelen Marsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Marsum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees je samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Marsum!

zonnepanelen installateur 9034
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9034
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Marsum maart 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.waadhoeke.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Marsum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Marsum kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5575), dan is jouw winst al €1170,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Marsum liggen tussen de €5100 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €636,75 (prijs maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Marsum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3650 – €4375€440
2308012€5000 – €5800€500
3360014€6075 – €6225€775
4381017€6350 – €6675€900
5444020€7100 – €7150€1020
6506022€7525 – €7950€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Marsum vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marsum bedraagt 2580 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Marsum?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marsum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Marsum vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een erkende vakman in je postcodegebied. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Marsum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Marsum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9034).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!