Zonnepanelen Deinum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Deinum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze website vind je veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Deinum!

zonnepanelen installateur 9033
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9033
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deinum februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.waadhoeke.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Deinum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Deinum zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5550), dan is jouw winst al €1165,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 800.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Deinum komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Nuon betaal je daarvoor zo’n €634,5 (onkosten februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Deinum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3650 – €4425€430
2310013€5225 – €5600€625
3320015€6100 – €6075€825
4388016€6375 – €6600€910
5459020€6975 – €7175€1030
6496021€7475 – €8075€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Deinum tref je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deinum bedraagt 2580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Deinum?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deinum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Deinum vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind jij snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de aard van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Deinum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deinum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9033).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!