Zonnepanelen Nij Altoenae kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nij Altoenae? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze website vind je waardevolle adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Nij Altoenae!

zonnepanelen installateur 9072
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9072
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nij Altoenae maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.waadhoeke.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Waadhoeke. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Nij Altoenae
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nij Altoenae kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 700.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nij Altoenae zitten vaak tussen de €4900 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €686,25 (prijs maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nij Altoenae bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3650 – €4200€410
2270013€5075 – €5750€625
3325016€6000 – €6100€800
4386016€6550 – €6625€890
5447019€7100 – €7175€960
6499023€7650 – €8025€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Nij Altoenae vind jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nij Altoenae bedraagt 2580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De meeste bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Nij Altoenae?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nij-altoenae

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nij Altoenae vergelijken? Door onderstaande tips vind je snel en eenvoudig een erkende aanbieder in de buurt. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Nij Altoenae.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nij Altoenae op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal zonne-energie project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9072).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!