Zonnepanelen Tzum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Tzum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Tzum!

zonnepanelen installateur 8804
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8804
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tzum juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.waadhoeke.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Waadhoeke. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Waadhoeke zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Tzum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tzum kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan profiteer je al van een korting van €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tzum fluctueren tussen de €4800 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Vandebron betaal je hiervoor wel €672,75 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Tzum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3675 – €4200€380
2307012€5000 – €5775€625
3340016€6100 – €6050€825
4384017€6325 – €6675€930
5444020€6925 – €7175€960
6490023€7475 – €7800€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Tzum ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tzum bedraagt 2580 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Tzum?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tzum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tzum vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Tzum.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tzum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 8804).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!