Zonnepanelen Skingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Skingen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze pagina check jij waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Skingen!

zonnepanelen installateur 8816
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8816
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Skingen juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.waadhoeke.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Skingen
Direct zonnepanelen bestellen? In Skingen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan is het voordeel al €1155. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,055 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 700.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Skingen fluctueren tussen de €5200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Qurrent betaal je hiervoor wel €695,25 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Skingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3450 – €4350€430
2292013€5050 – €5675€525
3351014€5900 – €6050€850
4385016€6350 – €6600€950
5460020€6950 – €7175€1020
6483023€7500 – €7975€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Skingen bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Skingen bedraagt 2580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Skingen?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-skingen

Plekken in de buurt:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Skingen vergelijken? Met onderstaande tips tref je binnen enkele minuten een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Verschillende installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type woning. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Skingen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Skingen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8816).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!