Zonnepanelen Baaium kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Baaium? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij deze website vind je veelzijdige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Baaium!

zonnepanelen installateur 8841
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8841
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baaium juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.waadhoeke.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Waadhoeke. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Waadhoeke zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Baaium
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Baaium zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan is jouw winst al €1202,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 800.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Baaium variëren tussen de €4400 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en Pure Energie betaal je al snel €623,25 (kosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Baaium bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118107€3600 – €4200€440
2303011€5125 – €5775€675
3333014€6050 – €6075€850
4382016€6425 – €6800€900
5436019€7025 – €7150€980
6500022€7700 – €7825€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Baaium ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baaium is 2580 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Baaium?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baaium

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Baaium vergelijken? Met het onderstaande stappenplan kies je binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in de buurt. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan goedzonnepanelen advies in Baaium.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baaium op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een project in je eigen buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8841).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!