Zonnepanelen Dongjum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Dongjum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze website ontdek jij bruikbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Dongjum!

zonnepanelen installateur 8808
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8808
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dongjum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.waadhoeke.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Waadhoeke. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Dongjum
Direct zonnepanelen bestellen? In Dongjum zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Dongjum schommelen tussen de €5100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Qurrent betaal je al snel €681,75 (onkosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Dongjum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3450 – €4300€400
2289013€5150 – €5600€575
3344015€6100 – €6175€750
4405017€6500 – €6775€910
5439020€6900 – €7150€1030
6510022€7400 – €7950€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Dongjum lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dongjum is 2580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Dongjum?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dongjum

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Dongjum vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een goede expert in jouw omgeving. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Dongjum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Dongjum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8808).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!