Zonnepanelen Wjelsryp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Wjelsryp? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker lees jij toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wjelsryp!

zonnepanelen installateur 8842
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8842
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wjelsryp februari 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.waadhoeke.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Waadhoeke. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Waadhoeke zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wjelsryp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Wjelsryp kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een lage rente een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan pak je al €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Zo’n 750.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (februari 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wjelsryp variëren tussen de €5400 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €625,5 (kosten februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wjelsryp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120508€3550 – €4325€430
2282013€5075 – €5825€675
3348014€5975 – €6275€725
4416018€6525 – €6750€880
5453020€7075 – €7200€1010
6486022€7400 – €8175€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Wjelsryp bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wjelsryp is 2580 kWh. Dit staat voor circa 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Wjelsryp?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wjelsryp

Plaatsen in de omgeving:

Populaire merken:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wjelsryp vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vind jij snel en eenvoudig een goede vakspecialist in de buurt. Diverse bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Wjelsryp.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wjelsryp op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8842).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!