Zonnepanelen Oosterbierum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oosterbierum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij accurate toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oosterbierum!

zonnepanelen installateur 8854
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8854
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterbierum juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.waadhoeke.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Waadhoeke. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Waadhoeke zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oosterbierum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oosterbierum kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Oosterbierum fluctueren tussen de €4000 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2850 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Powerpeers betaal je al snel €641,25 (tarief juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Oosterbierum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3625 – €4225€430
2285012€5275 – €5750€500
3357015€5950 – €6150€850
4388018€6425 – €6675€930
5453019€7100 – €7200€970
6486023€7625 – €7925€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Oosterbierum bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterbierum is 2580 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Oosterbierum?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterbierum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oosterbierum vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips zoek je moeiteloos een uitstekende leverancier in je postcoderoos. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oosterbierum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oosterbierum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8854).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!