Zonnepanelen Slappeterp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Slappeterp? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze pagina doorzoek jij toepasbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Slappeterp!

zonnepanelen installateur 9037
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9037
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Slappeterp maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.waadhoeke.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Waadhoeke. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Slappeterp
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Slappeterp kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan is jouw winst al €1186,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Slappeterp komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (onkosten maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Slappeterp bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117607€3700 – €4425€400
2303011€5300 – €5775€575
3331015€5925 – €6125€700
4399016€6500 – €6800€900
5440020€6975 – €7250€1020
6508021€7575 – €8150€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Slappeterp achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slappeterp is 2580 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Slappeterp?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-slappeterp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Slappeterp vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb je moeiteloos een professionele specialist in de regio. Verschillende adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Slappeterp.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificering (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Slappeterp op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9037).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!