Zonnepanelen Wier kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Wier? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze website doorzoek je bruikbare info over zonnepanelen kopen in Wier!

zonnepanelen installateur 9043
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9043
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wier februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.waadhoeke.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wier
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wier kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5725), dan bedraagt dit al €1202,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wier fluctueren tussen de €4100 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Powerpeers betaal je hiervoor wel €650,25 (vergoeding februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Wier kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3600 – €4350€380
2310012€5300 – €5825€650
3339014€6050 – €6225€775
4397016€6300 – €6825€920
5469020€6950 – €7300€1030
6491023€7675 – €8200€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Wier vind jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wier is 2580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wier?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wier

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wier vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies jij vandaag nog een betrouwbare installateur in jouw streek. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Wier.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wier op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9043).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!