Zonnepanelen St.-Jacobiparochie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in St.-Jacobiparochie? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze website doorzoek je samengestelde adviezen over zonnepanelen kopen in St.-Jacobiparochie!

zonnepanelen installateur 9079
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9079
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen St.-Jacobiparochie april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.waadhoeke.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Waadhoeke. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in St.-Jacobiparochie
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In St.-Jacobiparochie kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is het belastingvoordeel al €1044,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Circa 750.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in St.-Jacobiparochie liggen tussen om en nabij de €4600 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €609,75 (tarieven april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in St.-Jacobiparochie kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117707€3450 – €4500€420
2294012€5175 – €5775€550
3339014€5975 – €6175€700
4419017€6375 – €6700€940
5470019€7075 – €7175€1010
6507023€7400 – €8000€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck St.-Jacobiparochie check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in St.-Jacobiparochie is 2580 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in St.-Jacobiparochie?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-st-jacobiparochie

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in St.-Jacobiparochie vergelijken? Op basis van het advies hieronder kies jij in enkele stappen een deskundige installateur in de buurt. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type woning. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in St.-Jacobiparochie.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in St.-Jacobiparochie op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9076, 9079).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!