Zonnepanelen Herbaijum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Herbaijum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze website lees jij praktische gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Herbaijum!

zonnepanelen installateur 8807
 • Snelle terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8807
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herbaijum juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.waadhoeke.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Waadhoeke. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Herbaijum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Herbaijum zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 800.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Herbaijum variëren tussen de €4100 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €679,5 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Herbaijum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3525 – €4350€400
2298013€5050 – €5750€525
3333015€5900 – €6250€800
4382018€6450 – €6800€880
5430019€7075 – €7125€970
6515022€7575 – €8175€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Herbaijum ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herbaijum is 2580 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Herbaijum?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herbaijum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Herbaijum vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vergelijk je in korte tijd een deskundige monteur in je postcodegebied. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Herbaijum.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Herbaijum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8807).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!