Zonnepanelen Berltsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Berltsum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check jij samengestelde details over zonnepanelen kopen in Berltsum!

zonnepanelen installateur 9041
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9041
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berltsum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.waadhoeke.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Berltsum
Direct zonnepanelen bestellen? In Berltsum kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan loopt dit al op tot €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Berltsum komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €648 (prijspeil juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Berltsum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3500 – €4475€380
2286011€5175 – €5775€550
3324015€6050 – €6125€875
4405016€6450 – €6600€930
5462020€7075 – €7150€1010
6519021€7550 – €8000€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Berltsum check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berltsum bedraagt 2580 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Berltsum?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berltsum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Berltsum vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een uitstekende installateur in jouw streek. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Berltsum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Berltsum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9040, 9041).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!