Zonnepanelen Zweins kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zweins? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze tool tref je samengestelde adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Zweins!

zonnepanelen installateur 8814
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zweins juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.waadhoeke.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Waadhoeke. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zweins
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Zweins zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan is het voordeel al €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 500.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zweins komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €693 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zweins bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3650 – €4200€430
2309013€5300 – €5750€600
3333014€6100 – €6050€800
4385016€6300 – €6700€890
5445020€6925 – €7250€1020
6483021€7625 – €8075€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Zweins lees jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zweins bedraagt 2580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Zweins?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zweins

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zweins vergelijken? Dankzij het advies hieronder zoek je in een zeer korte periode een uitstekende vakman in je woonplaats. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Zweins.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zweins op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8814).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!