Zonnepanelen Boksum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Boksum? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij toepasbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Boksum!

zonnepanelen installateur 9031
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9031
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boksum juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.waadhoeke.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Waadhoeke. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Boksum
Direct zonnepanelen bestellen? In Boksum bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5500), dan is jouw winst al €1155. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Boksum variëren tussen de €5200 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €630 (kosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Boksum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3500 – €4425€390
2303011€5050 – €5875€625
3330014€5950 – €6175€725
4407017€6550 – €6800€880
5462019€7000 – €7150€1030
6482021€7650 – €8050€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Boksum achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boksum bedraagt 2580 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Boksum?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boksum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Boksum vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref je moeiteloos een deskundige aanbieder in jouw streek. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Boksum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boksum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 9031).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!