Zonnepanelen Winsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Winsum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze pagina check je actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Winsum!

zonnepanelen installateur 8831
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8831
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winsum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.waadhoeke.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Winsum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Winsum kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5600), dan pak je al €1176. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Winsum liggen tussen de €5200 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Pure Energie betaal je al snel €612 (tarief juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Winsum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120808€3650 – €4250€430
2301013€5225 – €5850€600
3336015€5925 – €6025€850
4413017€6425 – €6750€950
5455019€6925 – €7200€980
6516023€7575 – €8100€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Winsum vind jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winsum bedraagt 2580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Winsum?

Voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winsum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Winsum vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan heb je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de aard van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Winsum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Winsum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8830, 8831, 9950).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!