Zonnepanelen Menaam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Menaam? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je handige adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Menaam!

zonnepanelen installateur 9036
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9036
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Menaam maart 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.waadhoeke.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Waadhoeke. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Waadhoeke zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Menaam
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Menaam bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan pak je al €1181,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Menaam komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (kosten maart 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Menaam is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3400 – €4450€410
2285011€5075 – €5675€550
3357014€6075 – €6175€725
4404018€6500 – €6825€890
5463020€6900 – €7150€1000
6497021€7400 – €8150€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Menaam bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Menaam is 2580 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Menaam?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-menaam

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Menaam vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een professionele vakman in de regio. Een aantal adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Menaam.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Menaam op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9036).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!