Zonnepanelen Tzummarum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Tzummarum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je toepasbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Tzummarum!

zonnepanelen installateur 8851
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8851
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tzummarum juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.waadhoeke.nl lees jij de spelregels in de gemeente Waadhoeke. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Tzummarum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Tzummarum kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5850), dan loopt dit al op tot €1228,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tzummarum fluctueren tussen de €5400 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent betaal je hiervoor wel €634,5 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Tzummarum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3525 – €4200€380
2290013€5000 – €5600€650
3323014€6075 – €6075€800
4418018€6475 – €6650€950
5453019€6925 – €7125€960
6518023€7400 – €7850€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Tzummarum lees jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tzummarum is 2580 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Tzummarum?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tzummarum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Tzummarum vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij zonder problemen een deskundige expert in de buurt. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Tzummarum.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tzummarum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8850, 8851).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!