Zonnepanelen Oudebildtzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oudebildtzijl? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze pagina ontdek jij samengestelde gegevens over zonnepanelen kopen in Oudebildtzijl!

zonnepanelen installateur 9078
 • Lagere maandlasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9078
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudebildtzijl maart 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.waadhoeke.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Waadhoeke. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oudebildtzijl
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oudebildtzijl bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4950), dan pak je al €1039,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oudebildtzijl fluctueren tussen de €5400 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €607,5 (onkosten maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oudebildtzijl kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3575 – €4200€440
2275013€5150 – €5600€675
3335014€5975 – €6025€875
4396016€6350 – €6725€940
5470020€6925 – €7275€1020
6483021€7675 – €8200€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oudebildtzijl achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudebildtzijl is 2580 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oudebildtzijl?

Voor zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudebildtzijl

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Oudebildtzijl vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een erkende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Oudebildtzijl.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op certificering (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oudebildtzijl op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9078).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!