Zonnepanelen Pietersbierum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Pietersbierum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Met zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze pagina ontdek jij bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Pietersbierum!

zonnepanelen installateur 8856
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8856
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pietersbierum februari 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.waadhoeke.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Waadhoeke. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Pietersbierum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Pietersbierum kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (februari 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Pietersbierum liggen tussen de €4100 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €645,75 (prijspeil februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Pietersbierum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3700 – €4350€420
2278011€5000 – €5900€600
3325015€5925 – €6075€775
4396016€6425 – €6700€930
5444019€6975 – €7200€1010
6518021€7425 – €7825€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Pietersbierum check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pietersbierum bedraagt 2580 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Pietersbierum?

Voor het laten leggen van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pietersbierum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Pietersbierum vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf duidelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Pietersbierum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pietersbierum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8856).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!