Zonnepanelen Schalsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Schalsum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina vind je toepasbare informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Schalsum!

zonnepanelen installateur 8813
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8813
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schalsum april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.waadhoeke.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Schalsum
Direct zonnepanelen bestellen? In Schalsum kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n 750.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (april 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schalsum zitten vaak tussen de €4700 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €690,75 (kosten april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Schalsum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3675 – €4350€400
2282013€5175 – €5825€575
3348015€5975 – €6175€700
4387016€6350 – €6800€930
5454020€6975 – €7250€1020
6484021€7525 – €8200€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Schalsum zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schalsum is 2580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Schalsum?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schalsum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Schalsum vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek je zonder problemen een betrouwbare vakspecialist in je postcoderoos. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Schalsum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schalsum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8813).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!