Zonnepanelen St.-Annaparochie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in St.-Annaparochie? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met zonnepanelenrevolutie.nl check jij accurate gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in St.-Annaparochie!

zonnepanelen installateur 9076
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9076
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen St.-Annaparochie juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.waadhoeke.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Waadhoeke. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook is er ook een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in St.-Annaparochie
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In St.-Annaparochie kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4900), dan profiteer je al van een korting van €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim 800.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in St.-Annaparochie liggen tussen de €4000 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op grofweg 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in St.-Annaparochie kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3450 – €4425€410
2308012€5225 – €5650€650
3355015€6075 – €6175€825
4405018€6525 – €6675€940
5447020€6900 – €7125€1010
6496022€7475 – €7850€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck St.-Annaparochie check jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in St.-Annaparochie is 2580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in St.-Annaparochie?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-st-annaparochie

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in St.-Annaparochie vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kies je binnen enkele minuten een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Verschillende adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan goedzonnepanelen advies in St.-Annaparochie.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in St.-Annaparochie op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9076).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!