Zonnepanelen Achlum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Achlum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van deze website lees je handige info over zonnepanelen kopen in Achlum!

zonnepanelen installateur 8806
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8806
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Achlum juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.waadhoeke.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Achlum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Achlum kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5300), dan bedraagt dit al €1113. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Achlum fluctueren tussen de €4500 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €677,25 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Achlum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3575 – €4350€410
2303011€5050 – €5650€500
3333014€5925 – €6150€800
4400016€6400 – €6825€890
5455019€7100 – €7200€970
6506023€7400 – €8025€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Achlum vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Achlum bedraagt 2580 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Achlum?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-achlum

Plaatsen in de regio:

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Achlum vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een goede vakspecialist in de regio. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Achlum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Achlum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8806).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!