Zonnepanelen Vrouwenparochie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vrouwenparochie? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door deze pagina tref jij omvangrijke adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vrouwenparochie!

zonnepanelen installateur 9077
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9077
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vrouwenparochie maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.waadhoeke.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Waadhoeke. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Ook is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Vrouwenparochie
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Vrouwenparochie zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 800.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vrouwenparochie variëren tussen de €4500 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Oxxio betaal je al snel €697,5 (prijs maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Vrouwenparochie kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3600 – €4300€440
2298012€5175 – €5900€550
3323016€5900 – €6150€875
4410018€6375 – €6825€890
5452019€7000 – €7125€970
6488022€7450 – €7800€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Vrouwenparochie achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vrouwenparochie is 2580 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Vrouwenparochie?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vrouwenparochie

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Vrouwenparochie vergelijken? Door tips van onze adviseurs tref jij moeiteloos een goede vakspecialist in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Vrouwenparochie.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vrouwenparochie op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9077).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!