Zonnepanelen Minnertsga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Minnertsga? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze tool vind je actuele details aangaande zonnepanelen kopen in Minnertsga!

zonnepanelen installateur 9047
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9047
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Minnertsga maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.waadhoeke.nl check je de spelregels in de gemeente Waadhoeke. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Minnertsga
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Minnertsga zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten heel voordelig een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 750.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Minnertsga liggen tussen om en nabij de €4000 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Vandebron betaal je al snel €657 (tarieven maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Minnertsga kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3700 – €4500€430
2278011€5175 – €5700€575
3356016€5975 – €6200€775
4414017€6400 – €6625€880
5469020€6950 – €7225€990
6488022€7700 – €8100€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Minnertsga bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Minnertsga bedraagt 2580 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Minnertsga?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-minnertsga

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Minnertsga vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb jij binnen enkele minuten een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort woning. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Minnertsga.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Minnertsga op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een project in je eigen buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9047).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!