Zonnepanelen Bitgummole kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bitgummole? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze website lees je bruikbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Bitgummole!

zonnepanelen installateur 9045
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9045
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bitgummole april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.waadhoeke.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Bitgummole
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bitgummole kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 800.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bitgummole schommelen tussen de €5300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en Nuon betaal je al snel €654,75 (tarieven april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Bitgummole bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3425 – €4375€400
2302013€5275 – €5650€550
3332015€5900 – €6100€725
4380018€6500 – €6650€880
5468020€7000 – €7300€990
6516022€7500 – €7850€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Bitgummole ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bitgummole bedraagt 2580 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Bitgummole?

Puur voor panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bitgummole

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bitgummole vergelijken? Op basis van het advies hieronder vind je zonder problemen een erkende vakspecialist in je postcoderoos. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Bitgummole.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bitgummole op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9045).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!