Zonnepanelen Blessum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Blessum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze tool bekijk jij waardevolle adviezen over zonnepanelen kopen in Blessum!

zonnepanelen installateur 9032
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9032
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blessum september 2023

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.waadhoeke.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Waadhoeke. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Blessum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Blessum kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan 600.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Blessum liggen tussen de €5300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (tarief september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Blessum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3675 – €4225€400
2305011€5000 – €5875€600
3346014€6025 – €6225€850
4387016€6400 – €6850€930
5440019€7000 – €7275€1000
6509021€7425 – €7975€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Blessum check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blessum bedraagt 2580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Blessum?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blessum

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Blessum vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek je moeiteloos een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Blessum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blessum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9032).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!