Zonnepanelen Sexbierum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sexbierum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina lees je actuele toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Sexbierum!

zonnepanelen installateur 8855
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8855
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sexbierum maart 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.waadhoeke.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Waadhoeke. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Sexbierum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sexbierum bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 600.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sexbierum variëren tussen de €4000 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €643,5 (tarief maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sexbierum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3400 – €4325€390
2293013€5075 – €5650€550
3347014€6025 – €6100€725
4413016€6525 – €6800€930
5459019€6975 – €7275€970
6514023€7625 – €8075€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sexbierum check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sexbierum is 2580 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sexbierum?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sexbierum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sexbierum vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb je snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in de regio. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type huis. Het genre woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Sexbierum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sexbierum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!