Zonnepanelen Westhoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Westhoek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels de zonnepanelen-vergelijker ontdek je toepasbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Westhoek!

zonnepanelen installateur 9075
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9075
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westhoek april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.waadhoeke.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waadhoeke. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Westhoek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Westhoek bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan is het voordeel al €1023,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 800.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Westhoek liggen tussen om en nabij de €5400 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Pure Energie betaal je al snel €693 (tarieven april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Westhoek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3450 – €4400€400
2272012€5300 – €5775€625
3355014€5950 – €6050€875
4393017€6375 – €6850€950
5442019€7000 – €7275€1000
6492023€7400 – €8100€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Westhoek ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westhoek is 2580 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Westhoek?

Voor het laten leggen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westhoek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Westhoek vergelijken? Met onze stappenplan heb je in enkele stappen een betrouwbare monteur in de buurt. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Westhoek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Westhoek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9075).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!