Zonnepanelen Spannum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Spannum? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door zonnepanelenrevolutie.nl lees jij samengestelde adviezen over zonnepanelen kopen in Spannum!

zonnepanelen installateur 8843
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8843
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spannum juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.waadhoeke.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Waadhoeke. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Spannum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Spannum kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan bedraagt dit al €1212,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 550.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Spannum fluctueren tussen de €4500 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op grofweg 2790 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €627,75 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Spannum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119806€3700 – €4500€380
2307011€5150 – €5725€650
3332015€6000 – €6025€750
4385018€6475 – €6650€880
5446020€6900 – €7225€960
6485022€7400 – €8100€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Spannum bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spannum bedraagt 2580 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Spannum?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spannum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Spannum vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek jij in een zeer korte periode een goede aanbieder in de regio. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het genre woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo interessant zonnepanelen advies in Spannum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Spannum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8843).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!