Zonnepanelen Aa en Hunze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Aa en Hunze? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze website lees je samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Aa en Hunze!

zonnepanelen installateur 9463
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aa en Hunze juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.aaenhunze.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Aa en Hunze. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Aa en Hunze
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Aa en Hunze bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4600), dan pak je al €966. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Aa en Hunze schommelen tussen de €5100 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2700 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €607,5 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Aa en Hunze kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3700 – €4275€390
2305012€5000 – €5800€675
3356016€5950 – €6075€850
4382016€6400 – €6775€880
5430019€6950 – €7275€970
6515021€7700 – €8125€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Aa en Hunze bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aa en Hunze bedraagt 3220 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Aa en Hunze?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aa-en-hunze

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Aa en Hunze vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek jij in een zeer korte periode een professionele leverancier in je postcoderoos. Het merendeel van de leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Aa en Hunze.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Aa en Hunze op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 9463).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente