Zonnepanelen Eexterzandvoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Eexterzandvoort? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Eexterzandvoort!

zonnepanelen installateur 9464
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9464
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eexterzandvoort augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.aaenhunze.nl lees je de spelregels in de gemeente Aa en Hunze. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Eexterzandvoort
Direct zonnepanelen bestellen? In Eexterzandvoort zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan loopt dit al op tot €1155. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,06 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eexterzandvoort schommelen tussen de €5300 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (kosten augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Eexterzandvoort kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3500 – €4225€440
2288011€5125 – €5750€575
3341015€6025 – €6175€725
4382017€6475 – €6600€930
5455019€7050 – €7175€960
6509021€7575 – €8150€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Eexterzandvoort vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eexterzandvoort bedraagt 3220 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Eexterzandvoort?

Voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eexterzandvoort

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Eexterzandvoort vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een professionele installateur in je postcodegebied. Diverse aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Eexterzandvoort.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eexterzandvoort op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9464).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!