Zonnepanelen Deurze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Deurze? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker check jij samengestelde informatie over zonnepanelen kopen in Deurze!

zonnepanelen installateur 9457
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9457
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deurze augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.aaenhunze.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Aa en Hunze. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Deurze
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Deurze kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (augustus 2022) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Deurze komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (kosten augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Deurze kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3675 – €4200€430
2306012€5275 – €5600€600
3323016€6075 – €6250€850
4388016€6425 – €6850€880
5467019€6925 – €7175€970
6513022€7425 – €8050€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Deurze tref je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deurze is 3220 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Deurze?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deurze

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Deurze vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten heb je binnen enkele minuten een professionele expert in de regio. De meeste specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Deurze.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deurze op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9457).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!