Zonnepanelen Eldersloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Eldersloo? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door zonnepanelenrevolutie.nl check je handige adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Eldersloo!

zonnepanelen installateur 9453
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9453
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eldersloo augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.aaenhunze.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aa en Hunze. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Eldersloo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Eldersloo kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan bedraagt dit al €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 600.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eldersloo liggen tussen om en nabij de €5300 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of NLE betaal je al snel €623,25 (prijs augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Eldersloo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3450 – €4225€430
2303013€5250 – €5800€650
3336014€6025 – €6050€875
4415016€6375 – €6725€880
5469020€6975 – €7200€970
6509021€7650 – €7850€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Eldersloo bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eldersloo is 3220 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Eldersloo?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eldersloo

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Eldersloo vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige monteur in de buurt. Sommige aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Eldersloo.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Eldersloo op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9453).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!