Zonnepanelen Eleveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Eleveld? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Via de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze website ontdek je accurate details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Eleveld!

zonnepanelen installateur 9456
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9456
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eleveld oktober 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.aaenhunze.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Aa en Hunze. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Eleveld
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Eleveld kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan pak je al €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Eleveld liggen tussen om en nabij de €4100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio betaal je al snel €630 (onkosten oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Eleveld kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3450 – €4425€380
2279013€5150 – €5750€675
3339015€5925 – €6075€875
4412018€6450 – €6625€920
5440020€7025 – €7250€960
6481023€7625 – €8025€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Eleveld check je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eleveld is 3220 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Eleveld?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eleveld

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Eleveld vergelijken? Met onderstaande tips heb je vandaag nog een professionele leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Eleveld.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Eleveld op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 9456).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!