Zonnepanelen Rolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Rolde? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze website vind jij uitgebreide details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rolde!

zonnepanelen installateur 9451
 • Een kleiner energiecontract.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9451
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rolde september 2023

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.aaenhunze.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Rolde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Rolde kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan is het belastingvoordeel al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Rolde schommelen tussen de €4800 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Pure Energie betaal je hiervoor wel €618,75 (prijspeil september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Rolde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3650 – €4475€440
2307012€5050 – €5650€500
3345015€6000 – €6050€775
4380016€6300 – €6600€910
5464019€6950 – €7275€980
6514021€7550 – €8200€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Rolde tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rolde is 3220 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Rolde?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rolde

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Rolde vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies je in enkele stappen een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Rolde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rolde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9450, 9451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!