Zonnepanelen Marwijksoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Marwijksoord? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref je omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Marwijksoord!

zonnepanelen installateur 9448
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9448
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Marwijksoord oktober 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.aaenhunze.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Marwijksoord
Direct zonnepanelen bestellen? In Marwijksoord kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 500.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Marwijksoord liggen tussen om en nabij de €4600 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €614,25 (tarieven oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Marwijksoord kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3450 – €4200€430
2288012€5000 – €5750€575
3326015€6000 – €6275€875
4395017€6375 – €6675€940
5430019€6950 – €7300€1020
6517022€7500 – €7875€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Marwijksoord bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marwijksoord is 3220 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Marwijksoord?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marwijksoord

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Marwijksoord vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een professionele vakman in de regio. Een aantal adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Marwijksoord.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marwijksoord op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9448).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!