Zonnepanelen Assen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Assen? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze pagina tref je veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Assen!

zonnepanelen installateur 9401
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9401
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Assen juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.assen.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Assen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Assen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Assen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Assen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4625), dan pak je al €971,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Grofweg 800.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Assen variëren tussen de €4200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €609,75 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Assen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3550 – €4500€410
2298013€5300 – €5650€675
3329016€5950 – €6250€750
4382018€6475 – €6650€930
5447020€6950 – €7175€980
6498022€7475 – €8125€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Assen zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Assen bedraagt 2660 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Assen?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-assen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Assen vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een deskundige specialist in jouw streek. De meeste installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Assen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Assen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Assen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied)? Dan mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente