Zonnepanelen Oud Annerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Oud Annerveen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door deze pagina check je actuele details die helpen bij zonnepanelen kopen in Oud Annerveen!

zonnepanelen installateur 9655
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9655
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oud Annerveen augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.aaenhunze.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Aa en Hunze. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oud Annerveen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oud Annerveen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan is het belastingvoordeel al €1055,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Meer dan 800.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oud Annerveen variëren tussen de €4500 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert zo’n 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (prijspeil augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Oud Annerveen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3500 – €4275€430
2295012€5000 – €5725€550
3334016€6025 – €6025€700
4399017€6450 – €6675€890
5457020€6950 – €7225€980
6509021€7700 – €8025€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Oud Annerveen lees jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oud Annerveen is 3220 kWh. Dit staat voor circa 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Oud Annerveen?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oud-annerveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oud Annerveen vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Oud Annerveen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oud Annerveen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9655).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!