Zonnepanelen Vredenheim kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vredenheim? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze tool check je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vredenheim!

zonnepanelen installateur 9445
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9445
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vredenheim oktober 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.aaenhunze.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aa en Hunze. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Vredenheim
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vredenheim zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5075), dan is het belastingvoordeel al €1065,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vredenheim komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Nuon betaal je al snel €607,5 (tarief oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vredenheim bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3400 – €4225€440
2306013€5175 – €5750€500
3335016€6050 – €6250€700
4420016€6450 – €6800€910
5460020€6975 – €7175€1010
6487021€7675 – €8075€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Vredenheim check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vredenheim is 3220 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Vredenheim?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vredenheim

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Vredenheim vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten vergelijk je vandaag nog een goede vakman in jouw omgeving. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Vredenheim.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vredenheim op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9445).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!