Zonnepanelen Marum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Marum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via de zonnepanelen-vergelijker check je bruikbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Marum!

zonnepanelen installateur 9363
 • Minder betalen voor stroom.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9363
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Marum juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.marum.nl vind je de spelregels in de gemeente Marum. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Marum kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Marum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Marum kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan bedraagt dit al €1218. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Marum komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor circa 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Nuon betaal je hiervoor wel €650,25 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Marum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3500 – €4475€380
2272013€5300 – €5850€675
3324016€5925 – €6075€800
4400017€6400 – €6700€890
5470020€7075 – €7200€990
6488022€7700 – €8175€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Marum check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marum bedraagt 3180 kWh. Dit staat voor rond de 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Marum?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marum

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Marum vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een goede monteur in jouw omgeving. Tal van leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Marum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Marum.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal project (Marum, De Wilp)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9363).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente