Zonnepanelen Eext kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Eext? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website bekijk je toepasbare informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Eext!

zonnepanelen installateur 9463
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eext augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.aaenhunze.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Eext
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Eext kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5475), dan is het belastingvoordeel al €1149,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 600.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Eext komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Qurrent betaal je al snel €643,5 (onkosten augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Eext kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3475 – €4450€430
2298012€5050 – €5900€625
3359014€6000 – €6175€850
4415018€6375 – €6650€890
5433019€6900 – €7275€1000
6497022€7700 – €7925€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Eext ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eext is 3220 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Eext?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eext

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Eext vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een erkende specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer expliciet het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Eext.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eext op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9463).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!