Zonnepanelen Nijlande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nijlande? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze website lees jij veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nijlande!

zonnepanelen installateur 9452
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9452
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijlande augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.aaenhunze.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Aa en Hunze. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Nijlande
Direct zonnepanelen bestellen? In Nijlande kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5225), dan pak je al €1097,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 550.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nijlande schommelen tussen de €5300 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €621 (vergoeding augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Nijlande kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3425 – €4325€390
2307011€5275 – €5900€625
3350015€5975 – €6125€725
4412016€6550 – €6750€910
5436019€6975 – €7225€1020
6494021€7475 – €8150€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Nijlande check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijlande bedraagt 3220 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Nijlande?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijlande

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nijlande vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vergelijk je moeiteloos een deskundige monteur in je woonplaats. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Nijlande.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nijlande op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 9452).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!