Zonnepanelen Gieterveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Gieterveen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze tool vind jij toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gieterveen!

zonnepanelen installateur 9511
 • Een kleiner energiecontract.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9511
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gieterveen augustus 2022

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.aaenhunze.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Aa en Hunze. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Gieterveen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Gieterveen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gieterveen komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €609,75 (prijs augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Gieterveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3525 – €4350€430
2279012€5275 – €5650€600
3320016€6075 – €6250€750
4392018€6300 – €6700€910
5467020€7050 – €7225€960
6490022€7525 – €7800€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Gieterveen tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gieterveen bedraagt 3220 kWh. Dit staat voor plusminus 11 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Gieterveen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gieterveen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Gieterveen vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt heb je moeiteloos een goede monteur in je postcodegebied. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Gieterveen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gieterveen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9511).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!