Zonnepanelen Gasselternijveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Gasselternijveen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Middels innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze tool bekijk jij praktische informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Gasselternijveen!

zonnepanelen installateur 9514
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9514
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gasselternijveen mei 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.aaenhunze.nl lees jij de spelregels in de gemeente Aa en Hunze. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Gasselternijveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Gasselternijveen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan loopt dit al op tot €1018,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2023) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gasselternijveen zitten vaak tussen de €4400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €614,25 (prijs mei 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Gasselternijveen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3500 – €4250€400
2291012€5025 – €5650€575
3320016€5925 – €6250€700
4409016€6400 – €6850€910
5454020€7100 – €7225€960
6489021€7650 – €7800€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Gasselternijveen achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gasselternijveen bedraagt 3220 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Gasselternijveen?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gasselternijveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Gasselternijveen vergelijken? Door middel van onze stappenplan vind jij moeiteloos een deskundige aanbieder in je postcoderoos. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Gasselternijveen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gasselternijveen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9514).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!