Zonnepanelen Schoonloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Schoonloo? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker tref jij waardevolle informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Schoonloo!

zonnepanelen installateur 9443
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9443
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schoonloo oktober 2023

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.aaenhunze.nl tref je de spelregels in de gemeente Aa en Hunze. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Schoonloo
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Schoonloo kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan is het belastingvoordeel al €1055,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schoonloo liggen tussen de €4200 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Qurrent betaal je al snel €695,25 (prijspeil oktober 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Schoonloo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3625 – €4275€420
2294011€5000 – €5675€500
3330014€5925 – €6225€775
4403016€6375 – €6850€920
5431019€6950 – €7175€1010
6519023€7550 – €7925€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Schoonloo zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schoonloo is 3220 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schoonloo?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schoonloo

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Schoonloo vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een erkende vakspecialist in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de aard van de woning. Het type huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Schoonloo.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schoonloo op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9443).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!