Zonnepanelen Leek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Leek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze tool check je actuele tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Leek!

zonnepanelen installateur 9351
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leek oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.leek.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Leek. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Leek zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Leek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Leek bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5750), dan bedraagt dit al €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno oktober 2023. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 550.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Leek zitten vaak tussen de €5000 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €645,75 (kosten oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Leek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118108€3700 – €4450€400
2273012€5050 – €5650€675
3325016€6075 – €6150€725
4401017€6500 – €6850€890
5456020€7100 – €7275€970
6489022€7550 – €8075€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Leek ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leek is 3070 kWh. Dit staat voor plusminus 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Leek?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leek

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Leek vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een professionele aanbieder in de buurt. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Leek.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leek op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil)? Dan kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9350, 9351).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente